Pages

Friday, December 8, 2017

Port Western murah & Resepi Ayam Masak Kicap Pedas Sedap

Assalamualaikum

Happy nye laa harini. Mana taknya, hari isnin cuti..kehkehkeh
Bila happy, kita masak la. 
Semalam terasa nak masak sup ayam, tapi sebab tak cukup bahan, kita terus tukar plan. Makan kat kedai ..kekek

Tapi serius, antara kedai western melayu yang aku pergi, ni antara kedai yang murah dengan makanan yang sedap. Selalu, makanan sedap, harga mahal ataupun harga murah, rasa hampeh.

Ni memang aku bagi 8/10. Rasa makanan dengan harga berpatutan. I loike.
Gambar ni dari FB dia. Memang sebiji sama. Mana gambar dari kamera I? Hahah.. Lapar semalam tak sempat lah nak ambik gambar.. kekeke






Info Restoran
Masita Steak House

No. 38, PUJ 3/13, TAMAN PUNCAK JALIL
BANDAR PUTRA PERMAI
SERI KEMBANGAN SELANGOR

Okey, tu cerita semalam. La ni nak kongsi kat korang satu resepi baek punya.
Aku bagi izin untuk korang share kalau suka.

RESEPI AYAM MASAK KICAP PEDAS LAZAT

Bahan
Ayam dilumur dengan serbuk kunyit, garam,cukup rasa dan serbuk lada hitam
Bawang merah dihiris
Bawang putih dihiris
Halia dihiris
Cili boh
Kicap pekat Jalen
Kicap Masin (aku guna cap Tamin)
Sos Cili
Garam 
Gula
Cukup rasa
Asam keping

Cara masak

1. Goreng ayam tiga suku masak. Jangan garing tau! Nanti ayam kicap jadi keras. Tak syok makan. Angkat dan ketepikan.

2. Guna kuali yang sama. Kurangkan minyak. Tumiskan bahan hiris sampai wangi. Then, masukkan cili boh. Tumis sampai cili masak.

3. Masukkan kicap pekat,kicap tamin, garam, gula dan cukup rasa. Bila dah mesra masukkan air dan asam keping.

4. Bila dah menggelegak masukkan ayam yang dah digoreng tadi. Masak sekejap dengan api perlahan. 

5. Bila dah siap boleh tutup api. Boleh masukkan cili api,bawang holland dan tomato jika suka.





Siap dah masakan ni. Jangan lupa share ye. Selamat mencuba 😘

Thursday, December 7, 2017

Review : Herbal Blend Krim paling berkesan untuk ruam bayi

Assalamualaikum..

Honestly sejak ada anak kecil, benda yang paling kita risau selain demam selesema ialah masalah RUAM. Ruam ni ada banyak jenis, ada ruam panas, ruam pampers, eczema macam-macam ruam lah. Kalau bayi yang kulitnya sensitif, memang memanjang keluar bintik merah serata badan. Betul tak mama semua? Masa sediakan list barang bayi, aku memang tak teringat langsung pasal krim ruam ni. Ada pun dropolene sebab orang bagi.. haha. Nama pun first time, so tak tahu mana keperluan, mana kehendak.

Bila survey dekat pasaran sekarang, macam-macam krim ada. Krim untuk muka, krim ruam pampers, krim untuk kulit sensitif, krim kulit kering, banyaknyaaaaa! Dah la harga boleh tahan. Mana larat kalau krim nye je dah berjenis-jenis. Tak mampu nak mantain. Lagi satu, kalau beli spare, takut bila tak ada keperluan, tak guna pulak. Letak jelah dalam beg sampai expired! Membazir kuasa dua..

Jadi masa Iman lahir, aku hanya ada losyen dan dropolene sahaja. Sekali tu, masa umur dia 3 bulan. Tiba-tiba badan naik ruam! Banyak okey, satu badan. Pastu Iman dok menggaru je. Menangis tak selesa. Panik sangat masa tu, nak sapu apa. Takkan nak sapu losyen. Kena la beli krim ruam. Tapi, nak beli jenama apa, sesuai untuk baby tak, ada steroid ke. Macam-macam pulak nak fikir. Buat research terus keluar pasal Herbal Blend Multipurpose Cream.

Krim ni memang best okey. 100% semulajadi, bebas bahan kimia. No paraben dan sesuai sangat untuk baby. Yang paling best, boleh sapu seluruh badan dari muka sampailah tapak kaki. Cantikkk!!!

3 hari je pakai. Ruam hilang terus. Jadi, terus la kitorang jadi pengguna tegar sampai sekarang. Rutin Iman lepas mandi wajib pakai dekat nappy area dan muka. Ruam takde singgah langsung. Lega aku. 

Jadi aku rekemen, kat korang krim ni. Harga tak mahal, satu tiub tahan 2 bulan. or lebih. Kalau nak beli boleh pi kat page ni. Adminnya user friendly kau mesej malam pun dia balas. 








Info Herbal Blend Multipurpose Cream

Facebook : https://www.facebook.com/DHealthStudio/
Instagram : https://www.instagram.com/herbalblend_cream.hq/
Whatsapp : www.wasap.my/60162156763 
Harga : RM 37.50 | Postage RM 8 SM , RM 10 SS



RUAM BAYI/ECZEMA/ALLERGI/KUAT BERPELUH?
Jom ikhtiar dengan krim bebas bahan kimia!!

Dijamin HALAL. NO CHEMICAL. NO STEROID. NO PARABEN.


HERBAL BLEND MULTIPURPOSE CREAM dirumus khas menggunakan 100% bahan semulajadi yang selamat digunakan oleh bayi dan orang dewasa. 
Rasa menthol yang nyaman dan krim yang tidak melekit akan memberikan rasa selesa kepada bayi.
Lebih banyak kebaikan hanya dalam 1 tiub. 

Kata mereka,
" lepas gunakan herbal blend secara konsisten, anak jarang kena ruam. Kalau kena pun, tidak teruk dan tak lama " -- Puan Farah, Kinrara

" ruam susu di pipi anak hilang dalam masa 4 hari je!! Menjadi la herbal blend ni. " -- Puan Wanie, Puchong

" sesuai dijadikan krim harian anak. No more membazir beli lotion dan diaper rash. All in one! So jimat " -- Puan Hanizah, Putrajaya

" stretch mark tak ada!! Walaupun kerap menggaru " -- lily 

Jadilah ibu bapa bijak. SAY NO TO PEMBAZIRAN. 1 krim untuk pelbagai kegunaan 😎
Whatsapp untuk fast response.